Hvad er Papirisolering?

Papirisolering er hule cellulosefibre, der stammer fra indsamlede danske aviser. Avisernes papir har det rette - og ensartede - indhold af cellulosefibre, og de er trykt med giftfri farver. Produktionen foregår ved, at aviserne kommes i en stor kværn, der river papiret i småstykker, der efterfølgende prepareres.

Papirisolering anvendes oftest som granulat, der blæses ind, hvor det skal bruges. Det giver en langt mere effektiv isolering end med batts, fordi papiruld lægger sig helt ind til rør og installationer og udfylder alle sprækker og revner. Det er derfor meget nemt at isolere med papirisolering, både til nybyggeri samt ved efterisolering.

Papirisoleringen har en høj brandmodstand, da det er behandlet med brandhæmmende salte, der samtidig holder utøj og skadedyr væk og beskytter mod fugt, mug og skimmel. Tests foretaget af Dansk Brandteknisk Institut viser, at papiruld yder bedre modstand mod brand end traditionelle isoleringsmaterialer som glasuld.Der er mange penge at spare ved at efterisolere
Et uisoleret hus bruger 3 - 4 gange mere energi end et isoleret hus. Samtidig bliver bo-komforten væsentligt forøget.
Her under kan du se, hvor meget du kan spare ved at efterisolere dit loft, gulv eller ydervægge, hvis du bruger henholdsvis olie, naturgas, fjernevarme eller olie.

Eksempel på beregning a besparelsen ved brug af papirisolering:
-Vi tager udgangspunkt i et parcelhus fra tresserne eller halvfjerdserne, som er opvarmet med naturgas. Huset er typisk på 120 m² og har et fuldstændig uisoleret hulmursareal på ca. 70 m².
- 70m² x 9,0 m³ naturgas = Årlig besparelse på 630 m³ naturgas.
- 630 m³ naturgas x 8,30 kr./m³ = 5.229,00 kr. årlig besparelse på varmeregningen.
- Beregningerne er baseret på Energistyrelsens tal, landsgennemsnit og en naturgas pris på 8,30 kr./m³ (2010-priser).
- Prisen på energi stiger løbende og sammen med de stigende grønne afgifter, er der intet der tyder på, at energien fremover bliver billigere.

Vidste du at:
En typisk lokalavis med et oplag på 27.000 kan – når det bearbejdes til papirisolering – efterisolere ca. 1860 m2. Det svarer til, at der kan efterisoleres lofter på ca. 8-12 parcelhuse i 100 mm tykkelse med papirisolering.


Spar penge, isolér med papirisolering
Alle der isolerer/efterisolerer sparer penge på varmekontoen. Når vi laver beregninger af de besparelser du kan opnå, så tager vi udgangspunkt i det virkelige liv. Vi har set i tusindvis af lofter med isolering i ruller og måtter. De ligger ikke alle lige perfekt. De er ikke alle i lige god stand.

En ældre loftsisolering har meget sjældent den isoleringevne, som man tror. Mange steder har kasser og andet trykket isoleringen sammen, mårbesøg har rodet op i isoleringsmaterialet og måtterne gaber lidt hist og her. Alt sammen er det med til at lave kuldebroer og nedsætte isoleringsevenen. Som tommelfingerregel, så vil en isolering på loftet, der er over 10 år gammel, kun have den halve isoleringeevne. 100 mm isolering vil reelt kun isolere som var der 50 mm. Det er sørgeligt, men desværre sandt.

Når vi papirisolerer, gør vi det ved at blæse et lag granulat (løsfyld) ind oven på den bestående isolering. Papirisoleringen lægger sig ikke kun ovenpå den bestående isolering, men fyldes også alle revner og sprækker ud, så der opnås et sammenhængdene lag uden kuldebroer. Derfor er vil din besparelse på varmeregningen være til at se.

 


 

Høilund Byg ApS • Vestermarken 25 Stavtrup • 8260 Viby J • tlf. 40 76 71 00 • mail info@hoilund-byg.dk

Udviklet af MultiMarketing - Webdesign - Hjemmesider - E-butikker - Kildevand - Tryksager - Reklamemateriale